تاثیرات پنهان «نرخ عمومی تورم»؛ افزایش ۳۰۰ درصدی اجاره‌بها در مناطقی از تهران

 

همگام با رشد نجومی بهای بسیاری از کالاها و اقلام، حوزه مسکن نیز از این شتاب روزافزون متأثر شده، تا آنجا که یک عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران می‌گوید اجاره‌بها در برخی مناطق شهر تهران، تا «۳۰۰ درصد» افزایش نشان می‌دهد.

عبدالله اوتادی در گفتگو با ایلنا، با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی سه سال است «سقف افزایش» اجاره‌بها را به «۲۵ درصد» رسانده که در مجموع این سه سال میزان افزایش اجاره‌بها به طور رسمی به «۷۵ درصد» رسیده، می‌گوید اما در واقعیت ماجرا و بیرون از آمارهای رسمی، این نرخ در برخی از مناطق تهران تا «۳۰۰ درصد» هم افزایش پیدا کرده ‌است.

این عضو هیات مدیره اتحادیه مشاوران املاک تهران معتقد است که از جمله دلایل مهم این فاصله ۲۲۵ درصدی میان افزایش قیمت رسمی با تغییرات واقعی و روند بازار مسکن، وجود «نرخ عمومی تورم» در کشور و افزایش «انتظارات تورمی» در این حوزه است.

به‌رغم آنکه در نزدیک به نیم قرن اخیر، مسکن دارای رشد قیمت قابل توجهی در ایران بوده و جزو حوزه‌های دارای امنیت ریسک برای ایرانیان به حساب می‌آید ولی همواره از مزیت کالایی پرکاربرد و غیرلوکس نیز به سبب رفع نیاز اولیه «تامین سرپناه» برخوردار بوده‌است.

عبدالله اوتادی با بیان اینکه «بززرگ‌ترین مالکان» در کشور «دولتی‌ها و بانک‌ها» هستند، تاکید دارد که هر بار این نهادها و مجموعه‌ها دست به «تنظیم و اعلام ترازهای مالی» خود می‌زنند، برای «پوشش کسری‌ها» اقدام افزایش اجاره‌بهای املاک استیجاری خود می‌کنند.

ارسال یک نظر

جدیدتر قدیمی تر